Muška obuća za skateboard

Glavni filtri
Proizvoda: 149

Muške tenisice za skate idu u ekstreme

Skateboarding spada u kategoriju ekstremnih sportova i kao takav može dovesti do ozbiljnih povreda. Baš zato ovaj sport zahtijeva posebnu obuću koja će amortizirati udarce i spriječiti potencijalne povrede. Iako je većina modela tenisica za skateboarding uniseks, proizvođači se ipak opredjeljuju za podjelu na muške i ženske modele.

Muške tenisice za skate nemaju toliko mekanu unutrašnjost i nešto su robusnije od ženskih modela. Kod nas na Zalandu pronaći ćeš širok izbor modela prilagođenih svim tipovima bavljenje skateboardingom, od onog rekreativnog do ekstremnog.

Kod tenisica za skate sigurnost je na prvom mjestu

Tenisice za skate u načelu se dijele na povišene i niske modele. Pri odabiru odgovarajućeg modela bitno je voditi računa da tenisica osigurava maksimalnu stabilnost stopala, štiti gležanj od ozljeda i amortizira udarce.

Zanimljivost ovog tipa tenisica je u tome što se one vežu drugačije od ostalih vrsta tenisica. Razlog za to leži u tome da prilikom bavljenja aktivnošću ne dođe do saplitanja koje može izazvati teške povrede. Vezice s uglavnom vežu unakrsno, na ravno ili u takozvanom vojničkom stilu, obavezno u dvostruku mašnu. Nerijetko osobe koje žive ovaj sport svaku vezicu nakon provlačenje kroz rupicu zavežu i čvor, a potom odrežu za dodatnu sigurnost.

Reci mi o tenisicama

Ako se skateboardingom ne baviš profesionalno, onda ti preporučujemo da biraš model koji će se vrlo lako uklopiti s tvojim svakodnevnim kombinacijama za školu, faks ili posao. Štoviše, vremenom se ovaj tip prometnuo kao simbol pripadanja određenoj subkulturi koja se razbila oko skateboardinga.

Bilo da se aktivno baviš ovim sporom ili ga samo simpatiziraš, ne sumnjamo da će se tvoje tenisice savršeno uklopiti u kombinaciji s trapericama ili hlačama vojničkoga stila s džepovima i neizostavnom predimenzioniranom majicom s kapuljačom s printom ili natpisom koji se nadovezuje na tvoju osobnost i dodatno pojačava cjelokupan izgled. Da bi sve to bilo moguće prvo moraš odabrati nešto za sebe iz bogatog asortimana kod nas na Zalandu. Što čekaš?