Veliki povratak dizajnerske kožne suknje

Ne postoji odjevni predmet koji poput kožne suknje ulijeva ženi samopouzdanje i pretvara je u samouvjerenu, seksepilnu urbanu ratnicu. Jer koža je jedan od prvih materijala od kojeg su naši preci izrađivali odjevne predmete, stoga isijava onim iskonskim, neukrotivim duhom kojeg nagonski prepoznajemo.

Kožne su suknje jedan od najstarijih odjevnih predmeta koji je kroz povijest doživio bezbroj promjena. Osamdesetih ih je godina prošlog stoljeća moderna pop kultura vratila u modu na velika vrata i od tada do danas ponovno su neizostavni dio svih dizajnerskih kolekcija.

Lepeza krojeva dizajnerskih kožnih suknji

Iako su kožne suknje ranije predstavljane uglavnom u kolekcijama za jesen i zimu, danas to više nije tako. Kožna se suknja danas nosi tijekom cijele godine, ne samo za hladnijih dana. Razlog je jednostavan: tehnologija prerade kože omogućila je čitav niz sirovina koje su udobne za nošenje i za toplijih i za hladnijih dana te koje se savršeno oblikuju po tijelu.

Iako je često prva asocijacija na kožnu suknju mini suknja, izbor krojeva i duljina je uistinu širok. Na našim ćeš stranicama tako pronaći elegantne pune suknje savršene za gotovo sve oblike tijela, suknje olovka kroja koje naglašavaju struk i skrivaju obline, ali i suknje A-kroja koje su izuzetno atraktivne i odličan izbor za poslovno okruženje.

Neodoljiva elegancija prirodne kože

Ako želiš malo izazovniji outfit, možeš se odlučiti za kožnu suknju na preklop. Za večernji izlazak možeš izabrati suknju na volane, a ako si sportske građe, ona će ti svojim oblikom malo dodati obline. Za cjelodnevne aktivnosti tu su midi suknje, a za posebne prilike potraži raskošnu kožnu suknju pune dužine.

Prirodna koža od koje su izrađene ove suknje izuzetno je cijenjen materijal. Iako je na tržištu puno suknji izrađenih od sintetičke kože, taj materijal uspijeva samo donekle imitirati prirodnu kožu. Stoga ako želiš uživati u svim prednostima prirodnog materijala, biraj suknju od prave kože i nećeš proći nezamijećeno.