Ženske cipele i obuća

Glavni filtri
Proizvoda: 20.565

Ženske cipele i obuća kao modni ures

Ženske cipele i obuća danas dolaze u toliko varijanti i modela da nam je čak i mogućnost izbora počela predstavljati problem jer - što ako odaberem pogrešno? Ženska obuća više nije samo esencijalan dio garderobe, ona je i svojevrsni modni ures. Nerijetko svjedočimo pravim malim umjetničkim djelima u obliku štikli i čizama.

Prve cipele nastale su kao odgovor na potrebu za zaštitom noge od hladnoće i ozljeda, a bile su izrađivane od palmina lišća ili papirusa i nosili su ih u lov i rat. Prve ženske cipele radile su se od bjelokosti i kroz povijest su često bile mnogo jednostavnije od muške obuće jer ih je prekrivala duga suknja ili haljina. Koliko se toga se u međuvremenu promijenilo najbolje i najslikovitije ti može predočiti naša ponuda ženskih cipela i obuće na Zalandu.

Ženska obuća ima moć da okrene priču

Ženska obuća često nosi cijelu modnu priču i ima moć da nametne ton najjednostavnijim i monokromatskim odjevnim kombinacijama. Draž ženske obuće je da njezin dizajn nije začahuren u svojevrsnu ljušturu kao što je to slučaj s primjerice obućom za muškarce. Dizajneri ženske obuće imaju puno više umjetničke slobode. Imaju mogućnost igre.

Kod ženske obuće moguće se poigrati ne samo bojama i materijalima, već i visinama potpetica i platformi, raznim detaljima poput vrpci, mašni i remenčića. A u kojem su smjeru dizajneri tu igru odveli za aktualnu i predstojeću sezonu provjeri istražujući našu bogatu ponudu na Zalandu.

A koji je tvoj razlog da zažmiriš pred imperativima?

Kod ženske obuće pravilo je da pravila nema, ali postoji jedan imperativ - moraju biti udobne, barem one za cijeli dan i duge staze. Ipak ženska obuća je predmet zbog kojeg žene često naprave kompromis i po pitanju toga imperativa pa se svojevoljno pate. A zbog čega? Zbog ljubavi koja je iracionalan pojam i često je ne možemo objasniti. Znaš o čemu pričamo, zar ne? Broj obuće u ormariću s cipelama često zađe u sfere kolekcionarstva i teško nam se othrvati porivu da nabavimo samo još jedan par.

Žensku obuću najplastičnije je moguće podijeliti na ljetno/proljetnu i jesensko/zimsku. Moguće ju je podijeliti i prema klasifikaciji: svečana, sportska i ležerna. Ipak najpreciznije ju je moguće podijeliti prema vrsti, a vrste ženske obuće brojne su skoro kao i izbor modela, od salonki do čizama iznad koljena.

Dozvoli da te usrećimo

Kod biranja obuće prvenstveno se vodimo njihovom temeljnom namjenom onda odvažemo i ostale faktore poput sastava materijala koji može definirati i stupanj udobnosti ili svojstvo vodootpornosti, zatim se vodimo stupnjem praktičnosti, ali i cjenovnom pristupačnosti. Faktori koje uzimamo u obzir su brojni, ali mi ipak nekako mislimo da uvijek presude instinkt i pitanje je li se dogodila ljubav na prvi pogled.

Kada je o cipelama i sandalama na visoku potpeticu pa čak i o tenisicama riječ, znamo da ti je uvijek dobrodošao novi par. I znamo koliku moć novi par cipela ima da ti instant popravi raspoloženje. Dozvoli da mi budemo posrednici u tome i pogledaj s čime te ovaj put možemo udobrovoljiti.