Štikle i cipele s potpeticama

Glavni filtri
Proizvoda: 942

Naše omiljene boje štikli

Štikle – obuća za plemstvo

Možda će vam zvučati nevjerojatno, ali prve štikle nisu dizajnirane za žene. Ovu su obuću najprije nosili muški pripadnici kraljevskih obitelji i plemstva. Poznat je portret francuskog kralja Luja XIV odjevenog u krunidbeni kostim dok na nogama nosi cipele s visokom crvenom potpeticom. Dodatna visina smatrala se aristokratskom osobinom u to doba pa su muškarci plemenite krvi često naručivali baš ovakve cipele od svojih postolara.

Štikle su postale ženska obuća nešto kasnije kada su i žene iz viših slojeva društva poželjele dobiti koji centimetar na visini. U ovo davno vrijeme cipele se nisu ni vidjele ispod njihovih dugih raskošnih haljina.

Tek kasnije kada su u modu došle uže i kraće haljine, štikla je doživjela svoj pravi boom u ženskom svijetu. Usudili bismo se reći da ne postoji ženski modni dodatak koji se toliko dugo zadržao na prijestolju ženske mode kao što su to cipele s visokom petom.

Štikle nikada ne izlaze iz mode

O ženskim cipelama bi se mogao napisati roman. U tom bi romanu štikle svakako imale glavnu ulogu. One su ipak kraljice među cipelama. Bez obzira na to kakav odjevni stil preferirate, dobar par štikli bi trebale imati u svojoj kolekciji cipela.

Za vas imamo veliki izbor štikli različitih modela. Za svečane prigode tu su klasične salonke koje su nepogrešiv izbor kada je riječ o toaletama za npr. vjenčanja. Sandale s remenčićima su izrazito seksi i vizualno izdužuju nogu. Da bi vaš korak bio stabilniji, izaberite cipele s blok petom.

Cipele koje na prednjem dijelu imaju zanimljivu kopču ili neki drugi istaknuti detalj, pravi su modni hit. Kod nas ćete pronaći mnoge primjerke takvih ljepotica. Usudite se izabrati cipele u nesvakidašnjoj boji kako biste istaknuli svoj stil.

Štikle s platformom za udobnost na visokoj nozi

Ako niste spremni odreći se udobnosti, a volite povišene cipele, predlažemo da odaberete štikle s platformom. Bilo da se radi o klasičnoj platformi koja ima blagi pad od pete do prstiju ili o štiklama koje platformu imaju ispod prednjeg dijela, udobnost vam je zajamčena. Štikle s platformom idealne su ako namjeravate u njima duže vrijeme stajati, hodati ili čak plesati. Priuštite si bar jedan par naših ljepotica i uživajte u svakom koraku.