Ženske gojzerice

Glavni filtri

Gojzerice - nema nepokorivog terena

Općepoznato je da dobra gojzerica glavu čuva. Posljednjih godina svjedočimo masovnom okretanju prirodi i istraživanju brojnih prirodnih ljepota naših krajeva. Ipak, put do tih ljepota isprepleten je mrežom prirodnih prepreka, što kamenjarom, što skliskim i strmim terenima, što šumama i šipražjima. Baš zato neophodno je imati pouzdanu, izdržljivu, vodonepropusnu i za stopala ne preveć tešku gojzericu. Bitno je i da je ona udobna da višesatni napori ne završe bolnim žuljevima, a uvijek je poželjno birati one modele koji idu uz gležanj i tako maksimalno štite stopalo. Ovo je tip obuće kod kojega nećemo prvo gledati ljepotu ni estetiku, ali nije na odmet da nam je lijep i na oko. Kombinaciju svega ovoga pripremili smo ti na Zalandu u sklopu ponude ženskih gojzerica. Avantura te zove, samo odaberi svoj model u kojem ćeš je prigrliti.

Ženske gojzerice - koji teren je tvoj izbor?

Nisu sve gojzerice iste pa je prije kupnje bitno odlučiti za što ćeš ih koristiti te shodno tome prilagoditi tip gojzerica. Razlikujemo one za visoka gorja, planinarske cipele te pješačke cipele. Postoje one i za lakše, srednje zahtjevne i jako zahtjevne terene. Ako ćeš se avanturizmom baviti i u kišnim i zimskim uvjetima, obavezno je da one imaju vodonepropusnu membranu. Cipele za zahtjevne terene su glomaznije i grublje, ali to je zato da te maksimalno zaštite od ozljeda, izvrtanja i ozeblina. Stoga, ako baš ne planiraš osvajanje teških vrhova po snježnim uvjetima, biraj one za srednje zahtjevne terene koje su puno laganije i mekše. Većina gojzerica opremljena je Gore-Tex i sličnim tehnologijama. Ženske gojzerice na Zalandu spremne su za svaki scenarij, a ti pronađi one koje će igrati glavnu ulogu u tvom filmu.

Tehnikalije su bitne

Ne manje bitno, prilikom odabira veličine misli na to da ona mora biti barem pola broja veća od tvoga uobičajenog broja obuće. To je zato da ti prsti ne nateknu budući da tijekom višesatnog pješačenja trpe brojne udarce. Čak i bez ovako snažnih napora stopalo tijekom dana otekne i traži veći broj obuće, a ako obujemo toplije termo čarape onda je nekad poželjno odabrati i cijeli broj veće.