Ženske gojzerice

Glavni filtri

Ženske gojzerice za izlete u prirodu

Boravak u prirodi postao je sve važniji način opuštanja od svakodnevnih obveza. Izleti u prirodu i outdoor sportovi danas predstavljaju stil života koji pronalazi protutežu užurbanoj svakodnevici.

Ništa te ne može bolje opustiti od dana provedenog u prirodi i to znaju svi koji aktivno provode svoje slobodno vrijeme. Dovoljan je maleni bijeg od obveza i ekrana u zelenilo šume ili opori planinski krš da se osjećamo preporođeno.

U ormaru svake zaljubljenice u duge šetnje prirodom ili osvajanje planinskih vrhova pronaći ćemo kvalitetne ženske gojzerice. U Zalandu smo za tebe pripremili ponudu naših omiljenih modela gojzerica i planinarskih cipela.

Oprema za izlete u prirodu i planinarenje

Kod planinarenja je važno biti spremna na surov i neravan teren. Kamenito tlo i skliska podloga vrlo lako uzrokuju padove i ozljede i kod najiskusnijih planinara.

Prije nego što se uputiš na izlet u svoj omiljeni kutak prirode, provjeri trebaš li obnoviti opremu za hodanje ili planinarenje. Uz adekvatnu udobnu i praktičnu odjeću odaberi i idealan par planinarskih cipela.

Za dugotrajan boravak u prirodi važno je ne ponijeti pretežak teret s kojim ćeš teško hodati. Budi praktična i napravi popis osnovnih potrepština, ali ne zaboravi i nepredvidive okolnosti.

Ženska obuća za planinarenje za sve ljubiteljice outdoor aktivnosti

Mnoge zaljubljenice u prirodu i outdoor sportove vole provoditi slobodno vrijeme u malo ekstremnijim aktivnostima u prirodi. Ako i ti voliš planinarenje, odvažila si se okušati u alpinizmu ili se baš planiraš početi baviti penjanjem po stijenama, onda je vrijeme da nabaviš adekvatnu obuću.

Ženska obuća za planinarenje treba odgovarati na sve izazovne uvjete u kojima se možeš zateći za vrijeme izleta u prirodu ili planine. Imaj na umu da višesatno hodanje ili planinarenje može biti vrlo iscrpljujuće pa ćeš trebati udobnu i prozračnu obuću koja te neće iznevjeriti ni na višednevnim planinarskim turama.

Obuća koja čvrsto prianja uz nogu i drži ju stabilnom važan je suputnik za planinarske izlete. Uz klasične vezice ženska obuća za planinarenje dodatno je učvršćena kukicama za vezivanje.

Čvrsta i stabilna obuća dizajnirana za planinske terene

Čvrsta obuća za planinarenje držat će tvoju nogu sigurnom. Protuklizna svojstva potplata olakšat će stabilnost kod kretanja. Iako čvrsta i robusna, obuća za planinarenje treba biti i savitljiva da osigura fleksibilnost koraka.

Svi koji vole boraviti u prirodi ne daju se smesti ponekad nepovoljnim vremenskim prilikama. A višednevni izleti uvijek mogu donijeti i kišne dane. Zato je važno biti spremna za kišu i snijeg i sve vremenske neprilike dočekati u vodootpornim gojzericama.

Dodatnu sigurnost i čvrstoću pružaju modeli cipela za planinarenje sa zaštitnom kapicom i ojačanom petom. Noga treba biti zaštićena od vanjskih uvjeta tijekom dugog hodanja kako bi se maksimalno izbjegle ozljede ili žuljevi koji mogu upropastiti cijelo iskustvo planinarenja.