Muške tenisice

Glavni filtri
Proizvoda: 6.355

Muške tenisice kao simbol stila, udobnosti i identiteta

Muške tenisice već odavno prerasle su strogo sportske konotacije i okvire te su postale itekako značajna modna karika. One su nadišle čak i granice same obuće. Muške tenisice narasle su do simbola stila, udobnosti i kulturološkoga identiteta.

Mi znamo da su ti tenisice najdraža obuća i da nikada nije upitno treba li ti još jedan par. Naravno da treba. Pronađi ga na mjestu gdje je izbor najbolji: tu kod nas na Zalandu.

Evolucija sportskih tenisica na warp pogon

Evolucija priče o muškim tenisicama krenula je u 19. stoljeću kada se gumeni potplat nametnuo kao rješenje koje može sportskim zanesenjacima pružiti neophodnu fleksibilnost i udobnost. U početku je takav tip obuće bio dizajniran isključivo za sportove poput tenisa i košarke, a onda je krenuo njihov strelovit rast popularnosti zahvaljujući udobnosti i raznolikosti koje su ih krasile.

Do današnjega dana dizajn sportskih tenisica postao je prava mala znanost, a tehnologije koje se koriste za poboljšanje njihovih svojstava, ali i stupnja utjecaja na performanse sportaša koji ih nose, evoluirale su do neslućenih razmjera. Broj brendova koji proizvodi sportske tenisice također frapantno raste, a pojedini se čak specijaliziraju isključivo za određene sportove. Izniman izbor muških sportskih tenisica koje će iz tebe izvući ono najbolje čeka te i kod nas na Zalandu. Provjeri ga odmah sad.

Tenisice - udobnost koja ruši norme

Ipak druga je faza evolucije muških tenisica možda još i dojmljivija. Riječ je o onoj koja je otpočela negdje sredinom dvadesetoga stoljeća i uvelike je utjecala na ulogu koju tenisice imaju u našim životima danas. Tenisice su tada krenule vrludati iz sportskih terena prema ulicama i time odigrale ključnu ulogu u transformaciji same modne scene.

Urbane tenisice postale su modusi kulturološke identifikacije i ekspresije osobnoga stila. Međutim, one nisu samo to. One su odigrale i značajnu ulogu u rušenju nekih dotad neupitnih obrazaca ponašanja te poimanja stila i pitanja prikladnosti. Tenisice su prošle kroz sva vrata. Ušle su u odvjetničke urede, ordinacije i službene institucije. Tenisice su dobile legitimaciju prikladnosti na svim mogućim terenima. Udobnost je pobijedila norme.

Za beskrajne mogućnosti

Kada je o modelima i materijalima riječ, mogućnosti kombinacija beskrajne su. Te mogućnosti evoluirale su do takvih razmjera da danas možeš sam dizajnirati tenisice po vlastitim afinitetima i željama. Ali zašto bi to radio kada ti mi na Zalandu čitamo misli i imamo što god da si zamislio, od platnenih tenisica sa simbolima tvoga omiljenog benda preko onih trekkerica koje već dugo vrebaš za vikende sa škvadrom do luksuznih modela za koje ti je teško odvojiti tolike novce, ali su možda baš sada igrom slučaja snižene kod nas na Zalandu. Okušaj sreću.

I ne brini. Oko kombinacija ne trebaš razbijati glavu. One se slože same od sebe. Pogotovo ako odabereš kameleonski model koji ide u sve, čak i uz one traperice u kojima izgledaš mrak, uz odijelo koje odobrava tvoj šef te uz bermude u kojima guštaš u svom pivu. Jesi već stigao do košarice?