Ženski satovi

Glavni filtri
Proizvoda: 1.562

Ženski satovi krase suvremene žene

Malo je modnih dodataka koji će se toliko istaknuti na ženi kao što su to kvalitetni ženski ručni satovi. Velika potražnja za tim artiklom primijećena je još 70-ih godina prošlog stoljeća jer je sve veći broj žena trebao što bolje organizirati vrijeme kako bi stigle odraditi sve obaveze kod kuće i na poslu, za to im je bio potreban pouzdan pokazivač vremena.

Nešto kasnije satovi su postali i dio modnog izričaja. Mnoge su poznate modne tvrtke i proizvođači nakita dali svoj doprinos industriji satova. Danas je sat jako trendi i koristan accessory koji krasi zapešća mnogih pripadnica ljepšeg spola.

Postoje brendovi koji su se specijalizirali isključivo za proizvodnju satova. Raznolikost modela koji su izišli iz tih kuća jamči svakoj ženi da će sigurno pronaći sat po svojoj mjeri. Mnoge marke nude ženske ručne satove u kompletu s narukvicom ili ogrlicom kako bi nam osigurale savršeno usklađen izgled.

Ženski ručni satovi u povijesti

Možda će vam biti zanimljiva činjenica da su ženski ručni satovi nastali još početkom 19. stoljeća. Zapravo su ručni satovi toga doba i bili izrađivani isključivo za žene. Muškarci su se tada još uvijek koristili džepnim satovima.

Ručni satovi ženski bili su zamišljeni kao ukras ženskog zapešća umjesto do tada popularnih narukvica. Svrha im je bila više ukrasna nego praktična premda su ti satovi točno pokazivali vrijeme. Prvi takav sat 1810. napravio je Abraham-Louis Breguet za napuljsku kraljicu, a nešto kasnije svoj je primjerak dobila i mađarska grofica zahvaljujući Pateku Philippeu.

Početkom 1970-ih na modnoj sceni su se pojavili i prvi digitalni satovi za žene. Bili su izrazito skupi zbog nove tehnologije koja se koristila pri njihovoj izradi. U 2000-ima smo svjedočili rađanju najmlađeg člana obitelji ženskih ručnih satova – smartwatcha. Ovi su satovi stekli mnogo obožavateljica među mlađom populacijom.

Tik-tak, vrijeme je za novi ženski sat

Iako mnoge od nas imamo i po nekoliko ručnih satova u svojoj kolekciji, nikada nije naodmet priuštiti si i neki novi primjerak. Među tolikim modelima najčešće nam se teško odlučiti za samo jedan.

Kako donijeti najbolju odluku?

Kod izbora sata najprije bismo trebali voditi računa o opsegu zapešća i veličini šake općenito. Ako imamo male, nježne ruke s tankim zapešćem, bilo bi najbolje odabrati mali promjer lica sata ili možda sat pravokutnog oblika koji će pristajati našoj građi. Nadalje, možemo izabrati sat sa rezervnim remenom koji će pristajati na mnoge kombinacije.

Za posebne prigode mnoge kuće nude satove ukrašene kristalima ili šljokicama što im daje na otmjenosti. Žene koje se rekreativno ili profesionalno bave sportom često se odlučuju za pametne satove koji prate tjelesne parametre poput krvnog pritiska, kvalitete sna i broja otkucaja srca. Mnogi od njih imaju ugrađen pedometar i brojač potrošenih kalorija što je svakako praktično ako nastojimo voditi zdrav život. Nosimo li sat svakodnevno bilo bi dobro da izaberemo vodootporan model kako bismo nesmetano mogli obavljati sve kućanske poslove pa čak se i kupati u moru. Takvi modeli obično imaju remen od nehrđajućeg metala ili posebne vrste silikona pa se neće lako izlizati.

Satove je najbolje čuvati u originalnim kutijama ili u kutijama za satove koje se mogu pronaći u brojnim trgovinama. Tako ćemo biti sigurni da su naši modni ljubimci na ispravan način zaštićeni od vanjskih utjecaja. Sada vam ne preostaje drugo nego izabrati model koji vam se najviše sviđa kako bi vaša ruka dobila poseban modni detalj. Ženski ručni satovi su uvijek u modi.