Ženski satovi

Glavni filtri
Proizvoda: 1.732

Ženski satovi odolijevaju vremenu

Ženski satovi svojevrsna su kombinacija nakita i funkcionalnog modnog dodatka. Danas je uloga ženskog sata toliko evoluirala da više ne služi isključivo kao pokazivač vremena i ures na zapešću nego je preuzeo ulogu naših osobnih asistenata, pa čak i trenera. To pogotovo vrijedi u slučaju pametnih satova koji sve više preplavljuju tržište.

Sat je predmet koji u svakoj epohi izgleda upečatljivo i kao moderan modni dodatak, a u isto vrijeme uvijek je i praktičan, štoviše - sve praktičniji i praktičniji. Kakve ženske satove krijemo mi na Zalandu, najbolje da provjeriš sama.

Mali vremeplov kroz povijest ručnih satova

Zanimljivo je da su analogni ručni satovi nastali početkom devetnaestoga stoljeća i bili su namijenjeni isključivo ženama, budući da su u to vrijeme muškarci još uvijek nosili džepne satove. Njihova je namjena bila prvenstveno da budu ukras zapešća, umjesto dotad popularnih narukvica, ali već su tada precizno pokazivali vrijeme.

Sedamdesetih godina prošloga stoljeća pojavili su se i prvi digitalni satovi, čija cijena nije bila mala, a zbog činjenice da se pri izradi koristila nova i samim time znatno skuplja tehnologija. Ipak ovi ženski satovi nikada nisu naročito visoko kotirali među trendsetericama. U novom vijeku stižemo i do treće tehnologije u izradi satova: pametnih satova. Njihovo osvajanje tržišta dogodilo se u hipu i podjednako je snažno osvojilo oba spola.

Tako malen, a tako moćan

Ženski je sat predmet koji sasvim uspješno funkcionira kao modni dodatak i dodaje dodatnu dozu elegancije, šarma ili ozbiljnosti svakoj odjevnoj kombinaciji, a ovisno o tome za kakav model se odlučimo. Nekoć su satove izrađivali urari, a kasnije brendovi specijalizirani isključivo za proizvodnju satova. Međutim, danas ih u svoju ponudu uvrštavaju brojne modne kuće i time im odaju priznanje koje zapravo zaslužuju u ulozi koju igraju pri zaokruživanju cjelokupnog izgleda.

Brojne dizajnerske kuće , često nude setove uz koje dobivaš sat i komplet odgovarajućih narukvica, a najčešće je riječ o satoviam od plemenitih kovina koje često uključuju i detalje poput cirkona i drugih ukrasnih elemenata. Neki proizvođači nude više remena različitog dizajna ili pak samo boje uz određeni model sata pa ga tako možeš dodatno prilagoditi garderobi ili prilici. Zvuči sjajno, zar ne?

Koji model odabireš: analogni, digitalni ili pametni?

Kod ženskih satova najvažnije je voditi računa o širini narukvice i njezinoj podesivosti. Kod silikonskih i kožnih modela to predstavlja manji problem jer širinu prilagodimo jednostavnim prebacivanjem na drugu rupicu. Međutim, kod modela satova s narukvicom od plemenitog čelika, nikla i sličnih materijala, žene s nježnijim zapešćem ponekad će tu narukvicu morati odnijeti na kraćenje kako bi sat savršeno pristajao na ruci.

Satove za svaki dan biraj tako da zadovoljavaju tvoje najvažnije potrebe te tako da odražavaju tvoju osobnost. Satove za posebne prilike biraj tako da oni odišu onom notom bezvremenskoga i da nose u sebi dozu elegancije. Takvi su najčešće tradicionalni modeli kožnoga remena ili oni od plemenitog čelika. Mi na Zalandu posebno obožavamo jednostavne analogne modele s kožnom narukvicom, ali i primjerice pametne satove upakirane u klasičnu tzv. „mesh” narukvicu u boji bakra i smatramo da bi svaka žena morala imati barem jedan od spomenuta dva modela u svojoj kolekciji.