Hlače za muškarce

Glavni filtri
Proizvoda: 5.108

Naše omiljene boje muških hlača

Muške hlače za modernog čovjeka

Hlače se kroje s namjerom. Zato su trajnost i funkcionalnost uvijek bile odlučujući faktor pri odabiru ovog odjevnog predmeta. Prve hlače napravljene su od vune prije 3000 godina i služile su uglavnom za pružanje topline. U 16. stoljeću skrojene su prve hlače s estetskom funkcijom – pretjerane boje, baloniranje na bedrima i uski gležnjevi.

Muške hlače su značajno evoluirale od svojih početaka u prapovijesti. Čini se kao da danas možemo birati između naoko neograničenog broja krojeva, materijala, uzoraka i boja. Ono što je svim hlačama zajedničko su otpornost i funkcionalnost zbog kojih ih, na kraju krajeva, i kupujemo.

Varijacije muških hlača i kako ih nositi

Budući da govorimo o jednom od osnovnih odjevnih predmeta u muškom ormaru, ne čudi da se hlače javljaju u klasičnim, ali i modernim interpretacijama. Chino hlače jedan su od bezvremenskih hitova koje ima gotovo svaki muškarac. U današnje vrijeme često su unaprijeđene kvalitetnim materijalima koji se protežu, imaju elegantne džepove i uske otvore na gležnjevima. To im daje dašak modernosti, fleksibilnosti i čini ih prozračnima. Ovo je savršena opcija za one koji puno vremena provode u uredu i žele izgledati ozbiljno, ali se u isto vrijeme osjećati udobno.

Uz chino hlače poznajemo još puno drugih popularnih materijala. U zadnje vrijeme osobito su popularni tvid i samt. Ovi materijali nas vraćaju u lude sedamdesete, ali njihova istinska prednost je u kombinaciji mekoće i profinjenosti. Tu su i svevremenske traperice za urbani look te materijali poput vune ili žerseja za hladnije dane. Zaista možemo reći da je, kada je o muškim hlačama riječ, samo nebo granica.

Ako se pitate kako nositi muške hlače, prije svega preporučujemo da razmislite o tome kakav look želite postići. Ako se radi o ležernom izdanju, tada definitivno preporučujemo traperice ili chino hlače u kombinaciji s majicom ili vestom s kapuljačom. Za malo elegantniji izgled možete odabrati kašmir ili viskozu s ravnim krojem. Preporučujemo da uravnotežite funkcionalni dio svoje garderobe s najmanje dva para od tamne vune ili tri para chinosa kako biste imali dovoljno opcija za različite izglede.

Izbor muških hlača iz snova na Zalandu

Zvijezda vodilja pri odabiru hlača je, naravno, vaš osobni stil. Uvijek biste trebali imati barem jedne hlače za posebne prigode, ali ostalo zapravo ovisi samo o vašem modnom izričaju. Zato birajte hlače koje možete kombinirati s najviše odjevnih komada u svom ormaru.

Zalando je za vas pripremio izbor hlača o kakvom ste sanjali. Neovisno o tome što volite, zasigurno ćete naći baš ono što ste tražili, ali isto tako vjerujemo da će vas neki neočekivani komadi ugodno iznenaditi. Bacite se na pretragu i kupite već danas svoje nove omiljene muške hlače.