Muške traperice

Glavni filtri
Proizvoda: 5.183

Naše omiljene boje muških traperica

Muške traperice: iz srca Europe do srca cijelog svijeta

Traperice su bez sumnje najpopularniji odjevni predmet na svijetu. Poznat je čak i datum njihovog lansiranja u modnu orbitu. Bilo je to 20. svibnja 1873. godine kada su krojač Jacob W. Davis i trgovac tkanina Levis Strauss patentirali taj plavi predmet brojnih kontroverzi i zauvijek promijenili tijek povijesti.

Zabluda je da su traperice prvi nosili rudari zlata u Kaliforniji. Njihova povijest mnogo je starija. Neki tvrde da datira sve do 16. stoljeća, a drugi da započinje među mornarima iz Genove u 18. stoljeću. Genova je bila lučki grad poznat po svojim kvalitetnim tkaninama pa nije ni čudo da su ondašnji mornari skrojili nešto za sebe od izdržljivog i inovativnog materijala koji su ondje pronašli.

Bilo kako bilo, ostaje činjenica da su nastale od čvrstog i izdržljivog materijala zbog čega su vrlo brzo priskrbile popularnost među radnom klasom diljem svijeta. Dodatan plus osiguravala im je indigo boja koja je najbolje kamuflirala prljavštinu i masnoću.

Popularna kultura zauvijek ih posjela na modni tron, a najuspješnije su to činili svjetski poznati glumci i glazbenici.

Što je muškarac bez traperica?

Danas se traperice nose u svim prigodama, od najsvečanijih događanja do gradilišta. Muške se traperice podjednako sjajno ljube s kravatama, svečanim košuljama kao i s ležernim majicama kratkih rukava ili majicama dugih rukava s kapuljačom. Naprosto idu uz sve i prolaze svugdje. Kod udobnosti ne postoji mjesto za kompromis, a kada tako dobro izgledaju zašto bismo i pristajali na kompromise?

Ono što je najbolje kod njih je što dolaze u svim oblicima, od iznimno uskih do loose i regular krojeva. No to nije sve. Ovisno o vrsti obuće i sezoni u kojoj ih nosimo, možemo birati između bootcut krojeva, ravnih nogavica ili 7/8 modela. Osim toga, možemo njegovati mladenački ili buntovnički stil te dati slobodi na volju pa odabrati poderane i isprane modele ili statement modele s printevima.

Hajde, recite da u tako velikom izboru ne možete pronaći model za sebe? Naravno da ne možete to ustvrditi. Što čekate? Odmah uđite u kategoriju muške traperice na Zalandu i pogledajte što smo pripremili za vas.

Izbori su uvijek teški, ali uz popuste su slađi

Traperice su zbilja bezvremenski odjevni predmet nosiv u svim godišnjim dobima. Posebice je zgodno što idu na muške salonke i tenisice, a mamit ćete poglede i ako ih ugurate u čizme.

Ponekad problem predstavljaju dužine nogavica i fizionomija tijela. No, Zalando je i tu doskočio problemu. Nudimo standardne modele, kao i one za visok stas te plus veličine. Jedini istinski problem može vam predstavljati bogatstvo ponude marki i modela. No to je cijena koju ćete morati platiti da biste uživali u vrhunskoj kvaliteti.

Bolje da vam ne zadajemo dodatne glavobolje kad vam kažemo da pojedine modele možete pronaći i na vrtoglavom popustu većem i od 60 % .

Neki od nas posjeduju toliko pari traperica da se slobodno mogu početi nazivati kolekcionarima. Jednom kada ih krenete skupljati, teško se zaustaviti. Britanska televizijska kuća BBC svojedobno im je predviđala krah i zamor tržišta još 2007. godine. No kako su se samo prevarili. Upravo ta godina pokazala se kao rekordna u povijesti. Potražnja i prodaja dosegle su plafon.