Muške jakne

Glavni filtri
Proizvoda: 4.107

Uz pravu mušku jaknu uživat ćete na otvorenom u svim vremenskim uvjetima

Kada prestanu ljetne vrućine i vani postane svježije, dolazi pravo vrijeme za jakne. Čim se jutarnje temperature spuste ispod 15 stupnjeva postaje prehladno za kratke rukave. Već tada pa sve do ponovnog dolaska ljetnih žega sezona je nošenja jakne.

Od onih laganih za koje nećete ni primijetiti da su na vama, sve do onih koje će vas čuvati od iznimnih hladnoća. Zbog svoje šarolikosti i praktičnosti muške jakne spadaju među omiljene odjevne predmete svakog muškarca.

Lagane muške jakne jednostavno se kombiniraju

Lagane muške jakne idealne su za ono doba godine kada svježina smjenjuje vrućinu. Mogu se nositi na ramenima, ali i u ruci ako je vani prevruće. Nije potrebno previše mozgati oko kombiniranja s drugom odjećom, lagane muške jakne po tom su pitanju poprilično univerzalne. Ako je riječ o vodootpornim modelima, dobro će poslužiti i kao zaštita od iznenadnog ljetnog pljuska. Protiv udara vjetra najbolje se naoružati vjetrovkama. Osim toga, kada je vani malo hladnije, najbolji su izbor jakne za nošenje na otvorenom, kao i bomber jakne.

Od prve scene opakog motorista kojemu vjetar mrsi kosu, sve do rock 'n' roll buntovnika, muške kožne jakne uvijek su imale kultni status i privlačile poglede. Kožna jakna nikada nije bila samo odjevni predmet nego je od samog početka značila i jasan stav. Kožne jakne nikada neće izići iz mode. One stare poput vina te s vremenom postaju još cjenjenije. Uostalom, prve jakne od kože radile su se za pilote aviona, nije li to cool?

Vječne traper jakne

Generacije i generacije nosile su traper jakne, a tako će biti i ubuduće. Taj klasični komad odjeće nalazi se u svakom ormaru. Muške traper jakne imaju najbolje karakteristike radne odjeće. Teško ih je oštetiti, ali i zaprljati. Međutim, ako se omakne koja mrlja, lako je traper jaknu očistiti. Istovremeno, prihvaćene su i kao modni dodatak. Ljeti je recimo bolje nositi svjetlije nijanse traper jakni, a zimi tamnije.

Zimske jakne prva su linija obrane od hladnoće. Zahvaljujući muškim zimskim jaknama, to godišnje doba ne moramo provoditi pokriveni dekicom sa šalicom čaja u ruci ispred toplog kamina. Omogućuju nam uživanje u zimskim radostima, a da pritom ne moramo žrtvovati vlastiti komfor.

Tijekom zimskih hladnoća odličan izbor predstavljaju muške jakne ispunjene paperjem koje je odličan izolator. Guščje paperje je najbolji izolator, dok paperje patke nešto je slabije, ali je cjenovno povoljnije. Bez obzira na to o čijem je paperju riječ, pernate jakne izvrsno čuvaju toplinu, a velika im je prednost i to što su lagane. Usto, mogu se nositi kada je toplije vrijeme te se lako pakiraju.

Zaštita na otvorenom

Bez obzira jeste li profesionalni sportaš ili rekreativac, jakne će vam pomoći da formu održavate i tijekom lošeg vremena. Jakne za nošenje na otvorenom namijenjene su savladavanju najtežih vremenskih uvjeta, a u vodonepropusnim jaknama ostat ćete suhi čak i ako pada kiša.

Jakne od flisa preporučuju se kada vam je potreban još jedan sloj odjeće iako se mogu nositi i samostalno. Flis je materijal koji zadržava toplinu, a često se kombinira s laganim jaknama. Želite li dodatnu toplinu i zaštitu, a ne trebate rukave, odaberite prsluk. Idealan je za šetnje i manje zahtjevno planinarenje kada je pretoplo za jaknu.