Muška odijela

Glavni filtri
Proizvoda: 475

Muška odijela za sve muškarce željne elegancije i stila sada su tu za tebe!

Kažu da odijelo ne čini čovjeka već da čovjek čini odijelo...ta poznata izreka možda nije i potpuno istinita.

Danas, u 21. stoljeću, lijepi izgled nije samo ograničen na žensku populaciju već i na mušku također! Svatko danas želi izgledati lijepo, neovisno o prilici u kojoj se zatekne, niti s kim i gdje se zatekne.

U tom kontekstu, nekakvo nepisano pravilo je da muškarci najbolje i najljepše izgledaju u odijelu. No tu problem i nastupa. Ne stoje sva odijela dobro svim muškarcima s obzirom na to da ih ima mnoštvo različitih materijala i dezena te se svojom građom moraju prilagoditi tijelu osobe koja ih nosi. Stoga ključno je odabrati ono "pravo", no uz malo znanja i to je vrlo jednostavno i moguće.

Vrste muških odijela za različite građe tijela

U tom pogledu, treba prvo uzeti u obzir vrstu samoga odijela. Nekakvo drugo nepisano pravilo među muškarcima je da svima pristaje, i najbolje im stoje, sportska odijela. Ona su idealna za usputna druženja poput večernjih izlazaka u kafić jer su malo šira i s time udobnija te imaju lagani pad na ramenima što odaje vizualni dojam opuštenosti.

S druge strane, imamo i muška odijela za večernje izlaske u restoran št o podrazumijeva malo skuplja, uža odijela u struku i ramenima (ponekad mogu u sebi imati i podstavu koja daje vanjski oblik ramenima da izgledaju više zaobljeno i definirano), što daje vizualni dojam ozbiljnosti i elegancije. Takva odijela su vrlo česta, ali rijetko korištena zbog svoje građe i nepraktičnosti.

Vizualni dojam samih odijela je isto bitan

Naravno, s druge strane, osim vrste odijela treba uzeti u obzir još i razne boje i dezene koji daju pregršt potencijalnih i mogućih kombinacija! Danas postoje odijela raznih dezena poput plavih muških odijela s okomitim prugicama, bijelih muških odijela s gumbima uzorka "kornjačinog oklopa" i klasičnih crnih odijela s izraženim ovratnikom (u smislu da je ovratnik od drugačijeg materijala).

Izbora u klasičnim dezenima je stvarno mnogo, ne uključujući još pritom i ekstravagantnije dezene, poput ručno ušivenih individualnih detalja kao što su perlice na ovratniku ili šljokice na ramenima.

Doduše, isto tako, ovdje vrijedi spomenuti da je takva vrsta odijela vrlo rijetka i rijetko u upotrebi jer se pretežno koriste i namijenjena su isključivo za koncertnu, filmsku ili dramsku kostimografiju. Međutim to ne isključuje činjenicu da su definitivno vizualno prelijepa.

S obzirom na sve, može se reći da je nekakva opća činjenica u svijetu danas da je svako muško odijelo upravo ono što muškarca "čini muškarcem".To se sigurno još dugo vremena neće promijeniti, stoga valja uložiti u lijepo i kvalitetno odijelo za sve prilike.