Muške tenisice za tenis

Glavni filtri
Proizvoda: 89

Tenisice za tenis su obuća u trendu

Znate li kako su nastale tenisice za tenis? Jesu li one u početku uopće bile obuća namijenjena sportu? Mi smo doznali za vas.

Prvi primjerci ove obuće imali su platneno gornjište i gumeni potplat. I ne, nisu bile namijenjene sportu. Dizajnirane su za pripadnike britanske mornarice kako se ne bi klizali po mokrim palubama. Na tržištu su se pojavile 1892. godine.

Te izvorne tenisice daleko su od obuće koju danas poznajemo kao tenisice za tenis, ali one jesu njihov prototip. Od tih davnih vremena do danas puno se promijenilo u izgledu i materijalima koji se koriste za njihovu izradu. I kada nam se učini da ne mogu biti popularnije nego što jesu, nova sezona nas razuvjeri svaki put.

Kako izabrati prave tenisice za tenis?

Ako ste ozbiljan zaljubljenik u tenis, onda sigurno znate da obične patike i tenisice za tenis sigurno nisu isto. Na primjer, tenisice za trčanje namijenjene su za kretanje u jednom pravcu, dok su one za tenis dizajnirane da bismo u njima okretali stopalo do 260 stupnjeva. Također, obuća za tenis najčešće ima potplat bez krutih izbočina kako se ne bi oštetio teren na kojem igramo. One su obično i nešto teže kako bi osigurale dostatno trenje za sve nagle pokrete koje radimo u igri.

Najbolje je odabrati tenisice za tenis u koje vam noga „sama upadne“. Bilo bi super kada biste ih imali priliku najprije isprobati u dućanu pa onda naručiti online. Važno je da su stabilne i da vam pružaju dovoljno potpore jer znamo da je tenis sport u kojem moramo izvoditi nagle pokrete.

Tenisice za tenis nose se i van terena

Danas gotovo svi posjeduju bar jedne tenisice za tenis. Atraktivnost ovih modela leži u njihovoj eleganciji. One su kao sportska obuća za posebne prigode. Vidjet ćete ih na ljudima svih generacija u kombinacijama s raznim odjevnim stilovima. Djevojke će ih rado kombinirati s haljinama, a dečki čak i s odijelima.