Muške tenisice za trčanje

Glavni filtri
Proizvoda: 621

Muške tenisice za trčanje – poboljšajte svoj sportski uspjeh

Potražite profesionalne muške tenisice za trčanje i riješite se boli u zglobovima ili kralježnici. Veliku ulogu igra odabir odgovarajućeg modela tenisica na temelju karakteristika vaših stopala. Ako vam je stopalo okrenuto prema unutra, potrebne su vam tenisice s odgovarajućom potporom u središnjem dijelu potplata.

A ako vam je stopalo okrenuto prema van, treba vam drugačiji model, onaj sa stabilnim gornjim dijelom i potplatom koji ublažava udarce. Široku paletu tenisica za trčanje potražite na Zalando web trgovini. Ondje vas očekuje veliki izbor dizajna i modela, tako da ćete zasigurno pronaći sportske tenisice prema vašim potrebama i željama.

Potražite muške tenisice za trčanje po svim površinama

Vrsta terena odnosno površina po kojoj trčite također igra važnu ulogu u odabiru odgovarajućeg modela tenisica za trčanje. Ako trčite na asfaltiranim površinama, potražite modele dizajnirane upravo za tu namjenu. Takvi imaju tvrđi potplat koji apsorbira udarce. U suprotnom, neodgovarajuća obuća može jako opteretiti vaše zglobove i uzrokovati dodatne ozljede.

Ako radije trčite po trkaćim stazama ili travnatim površinama, odaberite tzv. trail tenisice s mekšim potplatom. U isto su vrijeme dovoljno robusne da izdrže trčanje po neravnim šumskim predjelima. Veoma lako ćete ih prepoznati po „izrezanom“ potplatu odnosno ripnama koje osiguravaju optimalno prianjanje čak i na skliskim te glatkim površinama.

Odgovarajuće muške tenisice za trčanje su ključ uspjeha

Odgovarajuća veličina tenisica igra važnu ulogu ne samo u povećanju vaše učinkovitosti nego i u prevenciji eventualnih ozljeda. Prevelike tenisice nedovoljno podržavaju vaše stopalo i zglob što može rezultirati ozbiljnim ozljedama.

S druge strane, premale tenisice koje vas stišću mogu zaustaviti cirkulaciju i uzrokovati brojne kožne iritacije, žuljeve i slične probleme.

Započnite svoju sportsku karijeru i na vrijeme nabavite odgovarajuću sportsku obuću koja, osim što će vas štititi od eventualnih ozljeda, u isto će vas vrijeme podupirati i osigurati bolje sportske rezultate.