Katalog

Glavni filtri
Proizvoda: 281

Prati brendove koje ti se sviđaju

Prvo ćemo ti prikazati više takvih proizvoda, uključujući nove proizvode i kolekcije.

Dr. Martens – simbol modnog bunta

Danas prepoznat kao jedan od najpoznatijih brendova obuće u Ujedinjenom Kraljevstvu, Dr. Martens je uspostavio svoju reputaciju stvarajući robusne, praktične čizme, imajući udobnost i izdržljivost na umu. Brend je prihvaćen od strane radničke klase nakon njihovog izdavanja u Ujedinjenom Kraljevstvu 1960. godine, a kasnije su ga pokupili punkeri koji su se pobunili protiv konzumerističke kulture u kasnim 60-im i 70-ima. Od tada pa sve do danas Dr. Martens postao je sinonim za pobunu, kontrakulturu i dodavanje malo stava svačijem stilu.

Kako odabrati svoje idealne 'Marte'?

Globalno omiljene kao jedne od najpouzdanijih i najtrajnijih cipela koje ćete ikad kupiti, Dr. Martens čizme su investicijski komad koji ćete voljeti zauvijek i kombinirati ga uz gotovo sve. Kako bismo osigurali da odaberete savršeni par, pripremili smo vodič za Dr. Martens sa savjetima za one koji ovu obuću kupuju prvi put, ali i za već iskusne kupce.

Sjajna stvar kod Dr. Martens asortimana je da odgovaraju svakom stilu, osobi, odjeći i prigodi. Od čizama s platformom do ljetnih sandala, možete stilizirati Dr. Martens svaki dan u svakom godišnjem dobu. Jedna od glavnih ideja brenda je stvoriti unisex obuću koja nadilazi rodne kategorije. Samim time, isti par cipela mogu nositi i muškarci i žene. Pritom ne zaboravite da se radi o dugovječnoj obući koja provjereno traje do 20 godina, pa i dulje.

Kako smo posljednjih godina svjedočili velikom povratku glomaznih čizama na sam vrh modne scene, nemojte se bojati kombinirati ovu obuću s nezamislivim odjevnim predmetima. Primjerice, obucite ih na proljetnu haljinu cvjetnog uzorka, traper jaknu i šeširić za urbani hippy look. S druge strane, možete ih kombinirati s kožnim hlačama i kožnom jaknom što je prava kombinacija za buntovnike.

Dr. Martens online na Zalandu

Na ovu obuću se prije bilo kakvog dužeg nošenja potrebno naviknuti. Prije izlaska u grad preporučuje se hodanje po mekanim unutarnjim površinama i navikavanje na 'Martensice'. Isto tako, ne zaboravite voditi brigu o njima: čuvajte kožu sredstvima za održavanje te ih redovito polirajte.

Dr. Martens online asortiman na Zalandu prepun je modela u svim bojama. Nećete pogriješiti ako igrate na sigurno i odaberete klasični crni model do gležnja, ali ne škodi ni eksperimentirati s nižim modelima raznih uzoraka i neobičnih boja poput fuksije ili svjetloplave.